direct naar inhoud van 2.2 Functionele karakteristiek
Plan: Gameren, Middelkampseweg 13
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0297.GMRBP20100015-VS01

2.2 Functionele karakteristiek

2.2.1 Voorzieningen

Verspreid over de kern zijn enkele detailhandelsvoorzieningen aanwezig zoals een bakker, slager, supermarkt, apotheek en een winkel in kantoorartikelen. Op het maatschappelijke vlak bestaat het aanbod aan voorzieningen uit onder meer een sporthal, een verzorgingstehuis een school, en een kerk. Ten noordwesten van het plangebied is verder een voetbalclub gevestigd.

Het voorliggend initiatief heeft geen betrekking op de aanwezige functies in de omgeving van het plangebied.

Binnen het voorliggend plangebied is aan De Hoef reeds een bedrijfsvestiging aanwezig waar recycling van metaal en glas plaatsvindt. Hier is eveneens een bedrijfswoning aanwezig.

Op het perceel aan de Middelkampseweg 13 is reeds een bedrijfsvestiging aanwezig waar uitsluitend de recycling van glas plaatsvindt. Ten behoeve van deze werkzaamheden is hier een kantoorgebouw en een bedrijfsgebouw aanwezig. Op het, in de huidige situatie, onbebouwd terrein aan de Middelkampseweg 13 vindt reeds de opslag van glas plaats.

Met het voorliggend plan wordt uitbreiding van de bedrijfsgebouwen aan de middelkampseweg 13 mogelijk gemaakt. Na de realisatie van deze bedrijfsgebouwen zal de de volledige splitsing van de beide bedrijfsactiviteiten (glas- en metaalrecycling) worden bewerkstelligd. Hierbij zal uitsluitend metaalrecycling plaatsvinden ter plaatse van de vestiging aan De Hoef 7 en zal uitsluitend glasrecycling plaatsvinden ter plaatse van de bedrijfsvestinging aan de Middelkamseweg 13.

2.2.2 Werken

Aan de oostzijde van de kern Gameren bevindt zich een bedrijven- en kantorencluster (Middelkampseweg/Ouwelsestraat). Verspreid door de kern worden eveneens op enkele plaatsen bedrijven aangetroffen. Dit is onder meer het geval aan de Hendrikstraat, de Peperstraat, de Fijkenakker, de Beemstraat en de Leutsestraat. Het bedrijventerrein Middelkampseweg is gesitueerd aan de zuidzijde van de kern Gameren en biedt ruimte aan verschillende (middel) grote bedrijven, waaronder het, binnen het voorliggend plangebied, gevestigde bedrijf.